- 1/3 opakowania makaronu ryżowego,
- 3 łyżki ketchupu,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 4 łyżki szczypiorku,
- 3 łyżki majonezu,
- 4 łyżki startego żółtego sera.
Makron ryżowy gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu hartujemy go
zimną wodą i odcedzamy. Na dnie szklanek układamy po 2-3 łyżki makaronu
ryżowego. Następnie dodajemy majonez i posiekany szczypiorek. Kolejną
warstwę robimy z pokrojonych jajek w kostkę, ketchupu i na samym końcu
starty żółty ser.
Pychotka. :)
OdpowiedzUsuńFajnie podane:)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląda znakomicie, tylko niestety ja nie trawię szczypioru, już sam jego zapach brrr! Makaron ryżowy pyszny, jajka też, a zamiast szczypioru chyba można dodać czegoś innego... Pozdrawiam:") Ania
OdpowiedzUsuńskładniki można dodać wedle uznania :)
Usuńwygląda znakomicie:) wszystkie produkty, które uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńfajnie podane, ale czy nie jest to troszkę niewygodne?:)
OdpowiedzUsuńnie, bez problemu można sobie wszystkie warstwy wymieszać :)
Usuń