- 200 g makaronu tasiemka Tagliatelle,
- 2 świeże pomidory,
- 1 puszka pomidorów,
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżka parmezanu,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- pieprz.
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulkę i czosnek. Następnie wlewamy
pomidory, miksujemy je blenderem i przyprawiamy solą i pieprzem. W
osobnym rondelku gotujemy makaron al dente. Odcedzony makaron dodajemy
do sosu. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę pomidorki bez skórki. Gotujemy jeszcze ok. minutki i nakładamy na talerz. Pomidory mają zachować swoją chrupkość, więc nie podgrzewamy makaronu, aż do ich rozgotowania. Posypujemy startym parmezanem i dekorujemy listkiem bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz