czwartek, 20 czerwca 2013

Grillowane cukinie

Składniki:

  • 2 cukinie,
  • 1 ser feta niebieski,
  • 1 łyżeczka mleka,
  • 1/3 papryki,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • pieprz.
Przygotowanie:
 
    Cukinie kroimy na ok. 2 cm plastry. Wydrążamy z nich miąższ za pomocą łyżki do melona. W miseczce rozgniatamy ser feta, dodajemy pokrojoną paprykę w drobną kosteczkę oraz szczypiorek. Dolewamy troszkę mleka i przyprawiamy pieprzem, mieszamy. Takim farszem faszerujemy cukinie, dociskając farsz z obu stron. Cukinie grillujemy.

3 komentarze:

  1. Uwielbiam, ale czekam na swoje z własnego ogródka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też posadziłam u siebie nasionka cukinii, ale jeszcze mi nawet nie kwitnie... :)

      Usuń
  2. Zawsze cukinie faszerowałem w całości, super pomysł

    OdpowiedzUsuń