- 2 cukinie,
- 1 ser feta niebieski,
- 1 łyżeczka mleka,
- 1/3 papryki,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- pieprz.
Cukinie kroimy na ok. 2 cm plastry. Wydrążamy z nich miąższ za pomocą
łyżki do melona. W miseczce rozgniatamy ser feta, dodajemy pokrojoną
paprykę w drobną kosteczkę oraz szczypiorek. Dolewamy troszkę mleka i
przyprawiamy pieprzem, mieszamy. Takim farszem faszerujemy cukinie,
dociskając farsz z obu stron. Cukinie grillujemy.
Uwielbiam, ale czekam na swoje z własnego ogródka :)
OdpowiedzUsuńja też posadziłam u siebie nasionka cukinii, ale jeszcze mi nawet nie kwitnie... :)
UsuńZawsze cukinie faszerowałem w całości, super pomysł
OdpowiedzUsuń