poniedziałek, 15 lipca 2013

Mrożona kawa z kawowymi kostkami

Kawa mrożona

  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
  • 2 łyżeczki brązowego cukru,
  • 200 ml zimnego mleka.
Przygotowanie:
 
    Rozpuszczalną kawę zalewamy letnią wodą (200 ml). Dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Przelewamy do silikonowej foremki na kostki do lodu (u mnie w kształcie ziarenek kawy). Wstawiamy do zamrażarki. Kostki lodu przekładamy do wysokiej szklanki i zalewamy zimnym mlekiem.

8 komentarzy:

  1. ale fajne kosteczki lodu ! muszę sobie kupić takie foremki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. cudownie wygląda:)
    ale mam chrapkę na taką kawkę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mrożona kawa, tak tak tak. Jestem za! :) Buziaki, zapraszam na nową notkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale nabrałam ochoty na łyk kawy mrożonej, jutro robię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja teraz codzienie kawke mrozona wypijam do obiadu ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam kawę mrożoną:)

    OdpowiedzUsuń