czwartek, 10 października 2013

Kokardki z brokułami

Składniki:

  • 300 g makaronu kokardki,
  • 1 brokuł,
  • 100 g serka topionego gouda,
  • 20 g sera camembert,
  • 400 ml kremówki,
  • 2 piersi kurczaka,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.
Przygotowanie:
 
   Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka zalewamy kremówką i podgrzewamy. Następnie dodajemy sery i mieszamy, aż do roztopienia. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i makaron. Mieszamy.


3 komentarze:

  1. makaron? zawsze i wszędzie;) szczególnie w takim wydaniu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie wydanie makaronu, ale staram się jeść rzadko, bo ilość kalorii w sosie serowym poraża ;)

    OdpowiedzUsuń