- 300 g makaronu kokardki,
- 1 brokuł,
- 100 g serka topionego gouda,
- 20 g sera camembert,
- 400 ml kremówki,
- 2 piersi kurczaka,
- sól morska,
- pieprz czarny.
Makaron
gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy
brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i
solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka zalewamy kremówką i
podgrzewamy. Następnie dodajemy sery i mieszamy, aż do roztopienia.
Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i
makaron. Mieszamy.
makaron? zawsze i wszędzie;) szczególnie w takim wydaniu!
OdpowiedzUsuńmmm :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wydanie makaronu, ale staram się jeść rzadko, bo ilość kalorii w sosie serowym poraża ;)
OdpowiedzUsuń