piątek, 1 listopada 2013

Pieczeń z makaronem

   
Składniki:

  • 1,5 kg szynki (mięsa),
  • 1 opakowanie makaronu rurki, 
  • 1 brokuł,
  • 2 łyżki majeranku, 
  • 1/4 ognistej mieszanki przypraw,
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki, 
  • 1 ząbek czosnku,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól, 
  • pieprz czarny.

Przygotowanie:



    Mięso dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy go z oliwą z oliwek i przyprawami. Nacieramy mięso marynatą. Odstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia pieczemy w naczyniu żaroodpornym  pieczeń w 220 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Pieczeń podajemy z ugotowanym makaronem i brokułem.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz