Składniki:
- 1,5 kg szynki (mięsa),
- 1 opakowanie makaronu rurki,
- 1 brokuł,
- 2 łyżki majeranku,
- 1/4 ognistej mieszanki przypraw,
- 2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 1 ząbek czosnku,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- sól,
- pieprz czarny.
Przygotowanie:
Mięso
dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy
marynatę: przeciskamy przez praskę ząbek czosnku i mieszamy go z oliwą z
oliwek i przyprawami. Nacieramy mięso marynatą. Odstawiamy na noc do
lodówki. Kolejnego dnia pieczemy w naczyniu żaroodpornym pieczeń w 220 stopniach przez ok. 1,5
godziny. Pieczeń podajemy z ugotowanym makaronem i brokułem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz