sobota, 11 stycznia 2014

Spaghetti ze szpinakiem i ricottą

Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 2 łyżki masła,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 250 g świeżego szpinaku,
  • 150 g serka ricotta,
  • 200 ml kremówki,
  • zioła prowansalskie,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.
Przygotowanie:

 
   Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozpuszczonym maśle podsmażamy szpinak z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Następnie dodajemy serek ricotta i kremówkę. Podgrzewamy, aż do rozpuszczanie się serka. Przyprawiamy i mieszamy z makaronem.

1 komentarz:

  1. połączenie szpinaku z ricottą jest niezawodne. a w spaghetti smakuje pewnie jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń