- 1 bagietka,
- kilka plasterków szynki,
- 40 g żółtego sera,
- 500 g pieczarek,
- 1 cebula,
- oregano,
- ketchup.
Przygotowanie:
Bagietkę przekrawamy na pół i następnie kroimy wzdłuż - tak by powstały 4 zapiekanki. Na patelni podsmażamy
pokrojoną w kosteczkę cebulkę i pieczarki. Na każdej bagietce układamy farsz
pieczarkowy, kawałki szynki, posypujemy startym żółtym serem i oregano. Bagietki zapiekamy w opiekaczu przez ok. 5 minut. Po wyciągnięciu polewamy ketchupem.
Uwielbiam takie zapiekanki :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie na ziemniaczaną zapiekankę.
zapiekanki są zawsze pycha :)
OdpowiedzUsuńw ilu stopniach:-) :-) :-) ?
OdpowiedzUsuń180 :)
Usuń