- 125 g naturalnego jogurtu,
- 75 g masła,
- 2 jajka,
- 150 g mąki,
- 120 g cukru,
- 1/2 łyżeczki sody.
- szczypta soli,
- konfitura malinowa.
Przygotowanie:
W misce mieszamy jogurt naturalny z roztopionym i ostudzonym masłem. Dodajemy jajka i miksujemy na wolnych obrotach. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą i szczyptą soli. Dodajmy cukier i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlewamy trochę ciasta do foremek, nakładamy po 2 łyżeczki konfitury i przykrywamy drugą warstwą ciasta. Muffinki pieczemy przez 25 minut w temp. 175 stopni. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
wyglądają świetnie:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe muffinki, piękne te papilotki.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
ależ słodziutkie maluszki:)
OdpowiedzUsuń