poniedziałek, 10 marca 2014

Spaghetti carbonara 2

Składniki: 
  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti,
  • 300 ml kremówki,
  • 2 żółtka,
  • 100 g wędzonego boczku,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.



Przygotowanie:

       Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc tłuszczu. Dodajemy drobno prokrojony boczek wędzony i cebulkę. Podsmażamy, aż boczek będzie chrupiący. Następnie w miseczce mieszamy kremówkę z żółtkami. Dodajemy makaron do boczku i zalewamy śmietaną. Mieszamy, aż do zgęstnienia. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

2 komentarze: