piątek, 11 kwietnia 2014

Makaron wegetariański

Składniki:
  • 450 g mrożonych warzyw na patelnie,
  • 1 opakowanie makaronu fettuccione,
  • 1/2 passata di pomodoro,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii,
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem,
  • szczypta chilli,
  • sól,
  • pieprz.


Przygotowanie:

    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na łyżce masła podsmażamy cienkie plasterki czosnku. Dodajemy warzywa na patelnie i dusimy pod przykryciem. Gd warzywa będą miękkie zalewamy je sosem - passata di pomodoro. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, bazylią i suszonymi pomidorami z czosnkiem. Podgrzewamy ok. 7 minut. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz