czwartek, 25 września 2014

Deser ryżowy z miodem i wiśniami

Składniki:


  • 100 g ryżu białego,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1 łyżka miodu Miody Wileńskich,
  • 2 łyżki dżemu wiśniowego,
  • chipsy kokosowe Skworcu.

 

Przygotowanie:

 
Ryż gotujemy w mleku. Jeśli gotujemy w woreczku to po 5 minutach rozrywamy woreczek i wysypujemy ryż, tak by cały był pokryty mlekiem. Mieszamy, żeby nie przypalił się do garnka. Następnie miksujemy ryż blenderem, dodając łyżkę miodu. Przekładamy do szklanki, odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu nakładamy dżem wiśniowy i dekorujemy chipsami kokosowymi.

5 komentarzy:

  1. kremowy i lekki deser- takie lubię najbardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie desery:) ostatnio robiłam, ale taki ala rafaello:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja uwielbiam ryż z owocami. Różnej maści owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, bardzo takie desery lubię; z wiśniami musiał smakować bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń