Składniki:
- 100 g ryżu białego,
- 1,5 szklanki mleka,
- 1 łyżka miodu Miody Wileńskich,
- 2 łyżki dżemu wiśniowego,
- chipsy kokosowe Skworcu.
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w mleku. Jeśli gotujemy w woreczku to po 5 minutach rozrywamy woreczek i wysypujemy ryż, tak by cały był pokryty mlekiem. Mieszamy, żeby nie przypalił się do garnka. Następnie miksujemy ryż blenderem, dodając łyżkę miodu. Przekładamy do szklanki, odstawiamy do ostudzenia. Po ostudzeniu nakładamy dżem wiśniowy i dekorujemy chipsami kokosowymi.
kremowy i lekki deser- takie lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie desery:) ostatnio robiłam, ale taki ala rafaello:)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam ryż z owocami. Różnej maści owocami :)
OdpowiedzUsuńMmm, bardzo takie desery lubię; z wiśniami musiał smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowity i szybki :)
OdpowiedzUsuń