niedziela, 12 października 2014

Owoce z grilla

SKŁADNIKI:


  • 1/2 nektarynki,
  • 1/2 gruszki,
  • 1 łyżka masła,
  • kilka migdałów blanszowanych,
  • 1 łyżka słonecznika łuskanego,
  • 1 łyżka miodu Miody Wileńskich,
  • 1 łyżka płatków migdałowych,
  • krem balsamiczny.

Przygotowanie:

   Nektarynkę i gruszkę kroimy w plasterki. Na patelni grillowej rozpuszczamy masło. Układamy owoce i grillujemy po 1 minucie z każdej strony. Następnie układamy je na talerzu. Posypujemy migdałami blanszowanymi i słonecznikiem. Polewamy miodem i kremem balsamicznym, robiąc przy tym zygzaki. Całość posypujemy zgniecionymi płatkami migdałowymi.

13 komentarzy:

  1. Nie jadłam jeszcze tak zrobionych owoców, bardzo smakowita propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak z najlepszej restauracji:) pieknie podane

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię grillowane owoce, teraz mamy takie bogactwo że trzeba korzystać. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na taki pomysł jeszcze nie wpadłam. Bardzo smacznie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ojej, nigdy czegoś podobnego nie widziałam. owoce prezentują się świetnie. Wyglądają na bardzo smaczne. Muszę wypróbować. Uwielbiam owoce, więc czemu nie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Owoce z grilla są przepyszne, bardzo lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Skorzystałam z Twojego przepisu, wyszły bardzo dobre :)

    OdpowiedzUsuń