piątek, 14 listopada 2014

Ciasteczka z marmoladą z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie,
  • 1 żółtko,
  • marmolada Orzech,
  • płatki migdałowe.

 

 

 

Przygotowanie:


   Ciasto francuskie rozwijamy z papierem do pieczenia. Kroimy je na kwadraty, u mnie wyszło 15 kwadratów ( 3 x 5). Na środek każdego kwadracika nakładamy po 2 łyżeczki marmolady. Zlepiamy dwa przeciwległe rogi ze sobą. Żółtko roztrzepujemy i smarujemy ciasteczka. Posypujemy ciasteczka płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 15 minut do przyrumieniania w 180 stopniach.





8 komentarzy:

  1. marmolada, płatki migdałowe..
    ulala.. toż to raj dla podniebienia <3

    OdpowiedzUsuń
  2. świetnie się prezentują:) zjadłabym teraz jedno do kawy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię wyroby z francuskiego. Palce lizac ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ciasto francuskie, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. prossto, szybko i smacznie :)
    będą w weekend :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Banalnie proste, a jakie śliczne! :)

    OdpowiedzUsuń