Składniki:
- 1 ciasto francuskie,
- 1 żółtko,
- marmolada Orzech,
- płatki migdałowe.
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy z papierem do pieczenia. Kroimy je na kwadraty, u mnie wyszło 15 kwadratów ( 3 x 5). Na środek każdego kwadracika
nakładamy po 2 łyżeczki marmolady. Zlepiamy dwa przeciwległe rogi ze sobą. Żółtko roztrzepujemy i smarujemy ciasteczka. Posypujemy ciasteczka płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 15 minut do przyrumieniania w 180
stopniach.
marmolada, płatki migdałowe..
OdpowiedzUsuńulala.. toż to raj dla podniebienia <3
świetnie się prezentują:) zjadłabym teraz jedno do kawy:)
OdpowiedzUsuńLubię wyroby z francuskiego. Palce lizac ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto francuskie, mniam:)
OdpowiedzUsuńSzybkie i smaczne.
OdpowiedzUsuńprossto, szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńbędą w weekend :P
Mniam pyszności :-)
OdpowiedzUsuńBanalnie proste, a jakie śliczne! :)
OdpowiedzUsuń