Składniki:
- 500 g mięsa wołowo - wieprzowego,
- 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki,
- 2 łyżeczki curry indyjskiego,
- trochę oleju,
- sól,
- pieprz,
- pieprz cayenne,
- glazurowane marchewki- przepis tutaj
Przygotowanie:
Zaczynamy od zamoczenia patyczków
do szaszłyków w wodzie przez 15 minut po to, żeby nie przypaliły się podczas
pieczenia. Do miski wkładamy mięso wieprzowo-wołowe, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Ręce zwilżamy trochę wodę i formujemy podłużne kotleciki. Nadziewamy je na
patyczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kofty
smarujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach.
super danie:)
OdpowiedzUsuńapetyczne kofty. z chęcią bym spróbowała!
OdpowiedzUsuńŚwietne danie, mi najbardziej się podobają te maleńkie marcheweczki :-)
OdpowiedzUsuńwygląda bardzo apetycznie i zachęcająco.. :) mniam!
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity obadek :)
OdpowiedzUsuń