wtorek, 4 listopada 2014

Glazurowane marchewki

Składniki:

  • 500 g mini marchewek,
  • 1 czubata łyżka miodu Miody Wileńskich,
  • 1/2 łyżeczki octu winnego,
  • 1 czubata łyżka masła.

 

 

Przygotowanie:

    Mini marchewki gotujemy w wodzie ok. 15 minut. Odcedzamy i mieszamy je z miodem i octem winnym. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy marchewki. Cały czas mieszamy smażąc je, aż do lekkiego zbrązowienia. Smakują wybornie, uwielbiam takie marcheweczki. Stanowią idealny dodatek do dań, choć ja bardzo lubię jeść je same :)

11 komentarzy:

  1. Takie smażone marchewki muszą być pyszne; nigdy nie wpadlam na to by je w ten sposob zrobic :) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne marchewy! uwielbiam jako dodatek do mięsa lub do sałatek

    OdpowiedzUsuń
  3. taką marchewkę uwielbiam i mogłabym ją jeść do każdego obiadu

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie marchewki :-) czasami takie robię, są pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ależ ślicznie prezentują się te Twoje marcheweczki. Chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale małe słodziaki ! :D
    super alternatywa do tradycyjnego groszku z marchewką :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Jak ja kocham takie marcheweczki, mniam, a jak pięknie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam marcheweczki, w każdej postaci. Lubię sobie nimi czasami przegryzać, gdy mam ochotę na jakąś mini przekąskę. Na pewno zrealizuję ten przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię takie marchewki do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń