Składniki:
- 1 filet pstrąga łososiowego,
- 2 łyżki masła,
- suszony koperek,
- kilka plasterków suszonego czosnku,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Filet
pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Posypujemy również suszonym lub świeżym
koperkiem (lepiej świeżym, ale ja akurat nie miałam) i układamy plasterki czosnku. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy filety pstrąga, skórą do patelni. Przykrywamy pokrywką lub specjalną siatką chroniącą przed pryskaniem. Smażymy na małym ogniu ok. 7-10 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Uwielbiam ryby na wszelki sposób, także akurat pstrąg będzie dla mnie! :) pozdrawiam, zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńPyszności, uwielbiam łososia :-)
OdpowiedzUsuń