SKŁADNIKI:
- 5 kotletów schabu,
- 200 ml kremówki,
- 3 łyżeczki musztardy bawarskiej Develey,
- 1 szklanka ciepłej wody,
- 3 łyżki oleju,
- 4 łyżki mąki,
- 1 łyżka suszonej włoszczyzny,
- suszona natka pietruszki,
- sól,
- pieprz,
Przygotowanie:
Rozbite
kotlety przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtoczmy w mące. Podsmażymy je
na rozgrzanym oleju z każdej strony do zarumienienia. Po podsmażeniu odlewamy olej i zalewamy
kotlety ciepłą wodą. Dodajemy suszoną włoszczyznę, przykrywamy i dusimy do
odparowania większości wody. Zalewamy kremówką, dodajemy musztardę, mieszamy.
Podgrzewamy do zgęstnienia sosu. Na koniec przyprawiamy pieprzem i natką
pietruszki.
To musi być pyszne! I do tego takie łatwe!? No nie! muszę spróbować <3
OdpowiedzUsuńwww.sagneska.pl
super przepis - do tego dania kasza gryczana albo brązowy ryż powinny się super komponować :)
OdpowiedzUsuńŚwietne danie Aguś :-) zjadłabym :-)
OdpowiedzUsuńcoś mi podpowiada, że mięsko jest soczyste, miękkie, a sos obłędnie pyszny!:)
OdpowiedzUsuń