Składniki:
- 200 g rurki,
- 1 podwójna pierś kurczaka,
- kilka suszonych pomidorów w oliwie,
- 300 ml kremówki,
- 6 brykietów szpinaku,
- kilka zielonych oliwek,
- 2 łyżki ziaren słonecznika,
- 3 łyżki startego żółtego sera,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Pierś
kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy brykiety szpinaku i mieszamy, aż do rozmrożenia się szpinaku. Następnie dodajemy pokrojone
pomidory suszone i połówki zielonych oliwek. Wsypujemy słonecznik,
podsmażamy chwilkę. Wlewamy kremówkę. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia sosu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron
osobno gotujemy al dente. Polewamy makaron sosem i posypujemy startym żółtym serem
przed podaniem.
Najlepsze składniki w jednym daniu. :)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek. Zjadłabym :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taki makaron, mniam:)
OdpowiedzUsuńOliwek nigdy nie dodawałam do makaronu ze szpinakiem, a w sumie mogą pasować i dodawać fajnego smaku :) spróbuję!
OdpowiedzUsuńwww.sagneska.pl