poniedziałek, 26 stycznia 2015

Warstwowa sałatka z łososiem

Składniki:

  • 5 jajek,
  • 1 puszka łososia w oleju,
  •  1/2 puszki kukurydzy,
  • 1/2 małej czerwonej cebuli,
  • 30 g żółtego sera w kostce,
  •  3 łyżki majonezu,
  • 2-3 łyżeczki musztardy,
  • 1 garść rukoli.
Polecam też warstwową sałatkę z tuńczyka- przepis

Przygotowanie:

  Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce. Majonez mieszamy z musztardą.
Na spód miseczki wsypujemy połowę startego żółtego sera, połowę starych jajek, posiekaną cebulkę i połowę sosu. Następnie układamy odsączonego łososia z puszki, drugą połowę jajek i sera. Polewamy resztą sosu i posypujemy kukurydzą, Na wierzch układamy umytą wcześniej rukolę.


10 komentarzy:

  1. świetnie wygląda ta sałatka:) zjadłabym ją z miłą chęcią

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie sałatki, są pyszne i kolorowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepyszna. Salatki z ryba uwielbiam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dużo zdrowia na talerzu:)) Tak można opisać Twoją fajną wiosenie kolorową sałatkę:))

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota :) Robię bardzo podobna i nigdy sie mi nie przejadła :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jest pyszna, ja czasami dodaje czerwoną fasolę z puszki

    OdpowiedzUsuń