- 5 jajek,
- 1 puszka tuńczyka z sosie własnym,
- 200 g żółtego sera,
- 1 cebula biała,
- 1 cebula czerwona,
- 1 ogórek konserwowy,
- 6 łyżek majonezu,
- 3 łyżki musztardy,
- 1/2 puszki kukurydzy.
Przygotowanie:
Jest to sałatka warstwowa, więc bardzo łatwo ją się robi. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, osobno kroimy w kostkę białka i żółtka. Następnie przygotowujemy sos mieszając musztardę i majonezem. Na sam spód przezroczystego naczynia ścieramy na tarce 100 g żółtego sera, na to układamy pokrojone białka. Kolejną warstwę robimy z połowy sosu, no to pokrojoną białą cebulę i czerwoną cebulę. Kolejno tuńczyk, kukurydza, 100 g żółtego sera i na samą górę żółtka i drobno pokrojony ogórek konserwowy.
kochana super dajesz przepisy zawsze będę cię odwiedzać super potrawy zawsze też zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńdziękuję jestem psiarką mocną i mam dlatego yorka zapraszam też do obserwacji ściskam
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tuńczykowe sałatki, jeszcze na żadnej się nie zawiodłam!
OdpowiedzUsuńwypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTutaj widzę bardzo smakowicie <3 Ja również już dodałam :)
OdpowiedzUsuńłooo, właśnie coś takiego lubię :))
OdpowiedzUsuńRzadko robię sałatki z tuńczykiem. Twoja wygląda smakowicie;)
OdpowiedzUsuńpolecam, jest naprawdę pyszna :)
Usuń