Składniki:
- 200 g makaronu świderki,
- podwójna pierś kurczaka,
- 1 czerwona papryka,
- 1 brokuł,
- kilka plasterków sera korycińskiego,
- 400 ml kremówki,
- 2 łyżeczki suszonych pomidorów,
- 1 łyżeczka bazylii,
- 2 łyżeczki przyprawy do drobiu,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę i różyczki brokuła (obgotowane w osolonej wodzie ok. 2-3 minutki). Po ok. 10 minutach zalewamy całość kremówką i gotujemy, aż do zgęstnienia. Na koniec przyprawiamy pieprzem, suszonymi pomidorami i bazylią. Makaron polewamy gorącym sosem i układamy na nim plasterki sera korycińskiego. Smacznego!Makaron podany na Porcelana Bogucice
Fajny, lekki obiad! Prawie wiosenny :)
OdpowiedzUsuńPyszny makaron. Fajny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńwyglada pysznie...
OdpowiedzUsuń