wtorek, 3 lutego 2015

Roladki z tortilli i rukoli

Składniki:

  • 2 placki tortilli,
  • 2 garście rukoli,
  • kilka plasterków szynki,
  • 1 serek śmietanowy typu almette,
  • 3 łyżeczki chrzanu,
  • pieprz czarny.

Przygotowanie:

   W miseczce mieszamy serek z chrzanem. Na blacie rozkładamy dwa placki tortilli. Smarujemy je serkiem, dość grubo. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie układamy plasterki szynki i posypujemy umytą i osuszoną rukolą. Zwijamy roladki. Możemy od razu kroić lub zawinąć je w folie spożywczą i schować na kilka godzin do lodówki. Roladki będą się lepiej kroić, a placek zrobi się miękki. Pycha!


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie roladki :-) świetnie Ci wyszły :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj , muszę spróbować, bo wygląda apetycznie. Pomyślałam, że i z naleśników można coś takiego zrobić.
    Pozdrawiam Dorota

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nigdy nie robiłem, ani nie próbowałem, ale wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń