Składniki:
- 2 placki tortilli,
- 2 garście rukoli,
- kilka plasterków szynki,
- 1 serek śmietanowy typu almette,
- 3 łyżeczki chrzanu,
- pieprz czarny.
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy serek z chrzanem. Na blacie rozkładamy dwa placki tortilli. Smarujemy je serkiem, dość grubo. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie układamy plasterki szynki i posypujemy umytą i osuszoną rukolą. Zwijamy roladki. Możemy od razu kroić lub zawinąć je w folie spożywczą i schować na kilka godzin do lodówki. Roladki będą się lepiej kroić, a placek zrobi się miękki. Pycha!
smaczna przekąska
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki :-) świetnie Ci wyszły :-)
OdpowiedzUsuńOj , muszę spróbować, bo wygląda apetycznie. Pomyślałam, że i z naleśników można coś takiego zrobić.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Dorota
Wyglądają przepięknie:)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie robiłem, ani nie próbowałem, ale wyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuń