poniedziałek, 30 marca 2015

Jajka z farszem chrzanowym

Nie dość, że ładnie się prezentują...  to jeszcze jak smakują... u Nas na Wielkanocnym stole one pojawią się na 100 %, a u Was? :)

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • 1-2 łyżeczki chrzanu,
  • 1 łyżka serka śmietankowego,
  • prażone płatki migdałów,
  • szczypiorek, 
  • rzeżucha,
  • ziarenka pieprzu czarnego,
  • sól,
  • pieprz czarny mielony.

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy wzdłuż każde jajko i delikatnie wyjmujemy z niego żółtko. Do żółtka dodajemy chrzan (jego ilość zależy od tego jaki jest mocny), serek śmietankowy, majonez, sól i pieprz. Miksujemy blenderem. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na jajka (w miejsce żółtek). Jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą, prażonymi płatkami migdałów i czerwonym pieprzem.


12 komentarzy:

  1. Pyszne :-) bardzo lubię takie jajka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie dziś również połączenie jajek i chrzanu, tyle, że w sałatce. Smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo pasuje to połączenie do siebie :)

      Usuń
  3. Bardzo lubię wszelkie jaja faszerowane, ale tej wersji nie znam. Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają świetnie. Bardzo lubię wszystkie jajka faszerowane :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jajka wyglądają bardzo smakowicie :) Pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń