poniedziałek, 30 marca 2015

Jajka z farszem chrzanowym

Nie dość, że ładnie się prezentują...  to jeszcze jak smakują... u Nas na Wielkanocnym stole one pojawią się na 100 %, a u Was? :)

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 1 łyżeczka majonezu,
  • 1-2 łyżeczki chrzanu,
  • 1 łyżka serka śmietankowego,
  • prażone płatki migdałów,
  • szczypiorek, 
  • rzeżucha,
  • ziarenka pieprzu czarnego,
  • sól,
  • pieprz czarny mielony.

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Następnie przekrawamy wzdłuż każde jajko i delikatnie wyjmujemy z niego żółtko. Do żółtka dodajemy chrzan (jego ilość zależy od tego jaki jest mocny), serek śmietankowy, majonez, sól i pieprz. Miksujemy blenderem. Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na jajka (w miejsce żółtek). Jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem, rzeżuchą, prażonymi płatkami migdałów i czerwonym pieprzem.


12 komentarzy: