Składniki:
- 100 g mąki,
- 100 g masła,
- 80 g cukru,
- 2 jajka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 200 ml śmietanki 30%,
- 1 śmietan fix,
- 3 łyżeczki kremu mleczny migdał Karmello,
- orzechy laskowe w mlecznej czekoladzie Karmello.
Przygotowanie:
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy, dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Przekładamy ciasto do papilotek (mi wyszło 6 babeczek). Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 175 stopniach.Podczas pieczenia ubijamy schłodzoną kremówkę ze śmietan fixem. Gdy śmietana zacznie mieć gęstą konsystencje dodajemy krem mleczny migdał i miksujemy, aż do jego rozprowadzenia. Możemy dodać trochę cukru, jeśli lubimy słodkie śmietany. Przekładamy ubitą śmietanę do szprycy i wyciskamy na schłodzone babeczki. Na koniec dekorujemy orzechem w czekoladzie.
Wspaniale wyglądają;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńSuper babeczki :-)
OdpowiedzUsuńŚliczne babeczki :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWyglądają pysznie! :) I ten migdał na wierzchu - uroczy :)
OdpowiedzUsuńCałość musi być pyszna, w końcu są tam orzechy :)
zgadzam się :)
UsuńPięknie podane babeczki, aż ma się ochotę sięgnąć po jedną :)
OdpowiedzUsuńSłodka rozpusta :) Pyszne babeczki!
OdpowiedzUsuńzjadłbym jedną , no może dwie :)
OdpowiedzUsuń