Uwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam
jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:)
Składniki:
- 6 jajek,
- 1-2 łyżeczki chrzanu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- pieprz czarny, sól,
- szczypiorek i pieprz czerwony.
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy jogurt naturalny (można dodać majonez, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna), chrzan (jego ilość zależy od tego jaki mocny jest chrzan, więc trzeba próbować:)),posiekany szczypiorek, sól i pieprz czarny mielony. Na wierzchu posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu i posiekanym szczypiorkiem.
Bardzo fajna ta pasta :-)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta, robię podobną i bardzo ją lubimy :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuńnie jadłam jeszcze pasty jajecznej z chrzanem! koniecznie muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńnam bardzo smakuje :)
Usuńdobra pasta, nie jest zła :)
OdpowiedzUsuń