poniedziałek, 27 kwietnia 2015

Pasta jajeczno-chrzanowa

Uwielbiam wszelkie domowe pasty do chleba, na Wielkanoc robiłam jajka faszerowane z chrzanem i bardzo przypasowało mi połączenie jajek z chrzanem dlatego postanowiłam zrobić pastę jajeczną z dodatkiem chrzanu:)

Składniki:

  • 6 jajek,
  • 1-2 łyżeczki chrzanu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • pieprz czarny, sól,
  • szczypiorek i pieprz czerwony.

 Przygotowanie: 

    Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy jogurt naturalny (można dodać majonez, ale wtedy pasta będzie bardziej kaloryczna), chrzan (jego ilość zależy od tego jaki mocny jest chrzan, więc trzeba próbować:)),posiekany szczypiorek, sól i pieprz czarny mielony. Na wierzchu posypujemy ziarenkami czerwonego pieprzu i posiekanym szczypiorkiem.

7 komentarzy: