Pyszny schab w sosie chrzanowym z szynką parmeńska, szczypiorkiem i czerwonym pieprzem. Możecie zobaczyć także mój przepis na
schab w sosie musztardowym.
Składniki:
- 5 kotletów schabu,
- 400 ml śmietanki 30%,
- 2 łyżeczki chrzanu Orzech,
- kilka kawałków szynki parmeńskiej,
- posiekany szczypiorek,
- pieprz czerwony ziarnisty,
- sól,
- pieprz czarny mielony,
- olej ryżowy Oleofarm.
Przygotowanie:

Rozbite kotlety schabu przyprawiamy pierzem i solą z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju ryżowym do uzyskania złocistego koloru z każdej strony. Następnie odlewamy nadmiar oleju z patelni. Mieszamy śmietankę z chrzanem, solą i czarnym pieprzem. Zalewamy śmietanką schab i podgrzewamy do zgęstnienia. Na suchej patelni podsmażamy kawałki szynki parmeńskiej. Układamy je na kotletach schabu i posypujemy szczypiorkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.
Bardzo smaczne danie.
OdpowiedzUsuńSuper obiadek Aguś :-)
OdpowiedzUsuńi jaki pyszny :)
UsuńSchab jest pyszny, a sos chrzanowy to dobry dodatek do wielu potraw ;)
OdpowiedzUsuńostatnio pokochałam właśnie chrzan ;)
UsuńPycha!.
OdpowiedzUsuńczęsto robię takie danie na obiad, jest bardzo smakowite
OdpowiedzUsuńAleż obiadek! Mmmm pychota :)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne, tez tak robię
OdpowiedzUsuń