Bardzo proste jeżyki do zrobienia, mogą służyć jako dekoracja potrawy lub mogą być podane jako mała przekąska np. na przyjęciu dla dzieci :)
Składniki:
- 50 g marcepanu,
- kilka kostek gorzkiej czekolady,
- posypka czekoladowa.
Przygotowanie:
Z marcepanu lepimy kuleczki, mniejsze o połowę o wielkości orzecha włoskiego. Następnie, trzymając kulkę między dłońmi lekko pocieramy wydłużając jedną stronę kulki. W rondelku roztapiamy czekoladę, maczamy w niej okrągłą część marcepanu i obtaczamy w posypce. Wykałaczką robimy czekoladowe kropki- oczka i nosek. Odstawiamy.
Śliczne Ci wyszły jeżyki :)
OdpowiedzUsuńale fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńAgnieszko ale cudne :-)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
UsuńŚwietnie! Aż szkoda jeść :)
OdpowiedzUsuńale śliczne i nawet nie są takie trudne, niedługo moje dziecko ma urodziny, więc na pewno skorzystam z pomysłu ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł
OdpowiedzUsuń