Składniki:
- 150 g makaronu świderki,
- 2 piersi kurczaka,
- 5 zielonych szparagów,
- 300 ml śmietanki 30%,
- 1/4 naparu green tea,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- pestki dyni,
- 1 łyżeczka słodkiej czerwonej słodkiej papryki,
- czerwony pieprz ziarnisty,
- czarny pieprz mielony,
- sól.
Przygotowanie:
Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Piersi kurczaka pokroiłam w kostkę, zamarynowałam w czerwonej papryce, czarnym pieprzu, soli i zielonej herbacie. Następnie podsmażyłam je na patelni. Na osobnej patelni podsmażyłam szparagi, na oliwie z oliwek- 2 minutki z każdej strony. Kurczaka zalałam kremówką, podgrzałam do zgęstnienia. Przyprawiłam solą i pieprzem. Następnie dodałam pokrojone szparagi. Makaron polałam sosem, posypałam pestkami dyni i czerwonym pieprzem.
Uwielbiam szparagi w każdym wydaniu.Bardzo kusząca propozycja;)
OdpowiedzUsuńTyle pyszności w jednej potrawie:) Zjadłabym.
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńMuszę w końcu kupić te szparagi! Mmm!
OdpowiedzUsuń