niedziela, 6 września 2015

Recenzja Logic Patelnia

Dobra patelnia w kuchni to pół sukcesu do udanej potrawy :) Dzisiaj przedstawię Wam patelnię w której się zakochałam od pierwszego wejrzenia :) Jest to patelnia Logic o średnicy 28 cm, a wysokości 7 cm. O takiej patelni zawsze marzyłam, żeby przy mieszaniu sosów, przetworów czy smażeniu nic mi nie pryskało na kuchnie, nic się nie rozlewało :) Jej wysokie brzegi i szczelna pokrywka która jest w zestawie mogą mi to zagwarantować :)



Teraz mamy sezon przetworów, które w garnkach często przypalają się. Postanowiłam zrobić konfiturę z brzoskwiń na tej patelni. Choć konfitura była dosyć słodka to bardzo ładnie się podsmażyła, a  do dna patelni nic nie przywarło.


Umycie tej patelni to była sama przyjemność :)

Patelnia ma 3,5 litra pojemności także można na niej smażyć dużą ilość konfitur czy zrobić gulasz z dużą ilością pysznego sosu- mniam mniam :) Ma bardzo grube dno, więc może się trochę dłużej nagrzewać od innych patelni, ale dzięki temu równomiernie utrzymuje ciepło, a gwarancja na dno jest aż na 25 lat. Nagrzewa się do 220 stopni.

Powłoka non-stick gwarantuje nam nie przywieranie potraw do jej dnia, a 4-ro warstwowa  powłoka tytanowa gwarantuje odporność na zarysowania. Kolejną zaletą jest to, że można ją myć w zmywarce.

Na obiad usmażyłam piersi kaczki, bez żadnego tłuszczu. Na suchej i zimnej patelni położyłam piersi kaczki skórą do dołu i przykryłam pokrywką.


Na stronie egustus na pewno każdy znajdzie dla siebie odpowiednią patelnię czy garnek. Choć te sprzęty może nie są tanie, to lepiej mieć w kuchni jedną a porządną patelnie, niż 10 z najniższej półki. Ja już swoją mam :)

5 komentarzy:

  1. Sprawdzę tę stronę,ciekawa propozycja ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wybor dobrej patelni jest istotny, sama niedawno sie o tym przekonalam ;) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna patelnia, przydałaby mi się taka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja uwielbiam takie patelnie - a dobra patelnia to podstawa. Nie ma nic gorszego niż przywierająca jajecznica lub mięso.

    OdpowiedzUsuń