Składniki:
- 500 g wołowiny,
- 2 czerwone papryki,
- 2 szklanki bulionu,
- 2 cebule,
- 300 g pieczarek,
- 200 g marynowanych pieczarek,
- 50 g koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki smalcu,
- 2 łyżki słodkiej papryki,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- 0,5 łyżeczki chilli.
Przygotowanie:
Na patelni rozpuszczamy smalec i wsypujemy słodką paprykę. Podgrzewamy, aż zacznie się lekko przypalać. Dodajemy pokrojoną drobno w kostkę wołowinę. Podsmażamy, aż do zarumienienia się. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i cebulkę w drobną kostkę. Dusimy pod przykryciem. Całość przekładamy do garnka i zalewamy gorącym bulionem. Na patelni podsmażamy pokrojoną paprykę do miękkości i przekładamy do zupy. Na końcu przyprawiamy pieprzem i chilli oraz dodajemy pieczarki marynowane wraz z zalewą oraz koncentrat pomidorowy.Zupkę podałam z pieczywem chrupkim Piekarnia Galicyjska
mniam
OdpowiedzUsuńO matko jak ona apetycznie wyglada :)_
OdpowiedzUsuńPs.zostaję u ciebie :)
Uwielbiam takie pyszne zupki :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, mniam :)
OdpowiedzUsuńChyba najwyzszy czas w koncu sprobowac ;) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam - pycha!!!
OdpowiedzUsuńRewelacyjna zupa na takie chłody.
OdpowiedzUsuń