wtorek, 28 czerwca 2016

Zielony koktajl ze szpinakiem, avocado, kiwi i bananem

Taki koktajl to szklanka pełna witamin, często piję takie koktajle na drugie śniadanie. Robi się naprawdę szybko, a smak szpinaku jest niewyczuwalny (dla tych co go nie lubią :)) Szpinak można również zastąpić jarmużem. Polecam :)


Składniki:

  • 2 garście świeżego szpinaku,
  • 1 kiwi,
  • 1 banan,
  • 1/4 avocado,
  • 1 łyżeczka nasion chia.

Przygotowanie: 

Liście szpinaku myjemy i wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy kawałki banana oraz obrane kiwi i avocado. Rozdrabniamy blenderem, możemy dolać trochę soku jabłkowego lub wody jeśli koktajl jest za gęsty. Przelewamy do szklanki i posypujemy nasionami chia.

3 komentarze: