Składniki:
- 1 szklanka świeżych prawdziwków (borowików),
- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 300 ml kremówki,
- 250 g makaron tasiemka,
- 3 łyżki oliwy,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Grzyby
gotujemy ok. 3 minutek. Następnie kroimy je w kosteczkę. Makaron
gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na oliwie podsmażamy pierś kurczaka pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy pieprzem i
solą. dodajemy grzybki i dusimy pod przykryciem, co jakiś czas
mieszając. Zalewamy kremówką i podgrzewamy, aż do zgęstnienia.
Przyprawiamy. Na koniec dodajemy odcedzony makaron i mieszamy.
świetne danie, dzisiaj tez takie miałam na obiad:)
OdpowiedzUsuńto ja wpadam na obiad:) mniammm moje smaki:)
OdpowiedzUsuń