czwartek, 29 października 2015

Owoce zapiekane pod koglem moglem

Lubicie kogiel mogiel? Bo ja bardzo ;)  miałam ochotę na coś słodkiego i zrobiłam maliny zapiekane pod koglem moglem... pycha :)

Składniki:

  • 2 garście malin,
  • 3 żółtka,
  • 7 łyżeczek cukru brzozowego- ksylitolu Naturalnie Zdrowe.

Przygotowanie: 

Maliny myjemy i osuszamy. Mieszamy je z 2 łyżeczkami cukru brzozowego i rozkładamy do dwóch kokilek. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem na puszystą jasną masę. Owoce zalewamy koglem moglem. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 minut.


6 komentarzy:

  1. mmmm ale narobiłaś mi ochoty, a wczoraj mój mąż kręcił nam właśnie kogiel mogiel ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czytałam kiedyś o czymś takim chyba u White Plate... i od tego czasu nie mogę zapomnieć ;) Niech no tylko naprawię piekarnik!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatni raz kogiel mogiel jadłem chyba z 15 lat temu ale jak zobaczyłem Twoje zdjęcia to od razu poczułem jego smak w ustach :)

    OdpowiedzUsuń