1 ciasto francuskie,
ser solankowy,
oliwki zielone,
oliwki czarne,
żółty ser,
czerwona papryka,
zioła prowansalskie,
Przygotowanie:
Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie układamy je na papierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam.
u mnie niestety z oliwkami nie poszaleję, bo nie przepadają. Ale sam pomysł mi się podoba, bo nie robiłam z ciasta francuskiego jeszcze takich smakołyków.
OdpowiedzUsuńna moim blogu znajdziesz przepis na te pizzerinki z innymi dodatkami, ale tak naprawdę można dodać co się ma. np. salami, pieczarki, żółty ser, paprykę itp...
Usuńz ochotą bym takie zjadła :)
OdpowiedzUsuńZgłodniałam...
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda!Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJeju, jak pięknie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńNie miałyby szans doczekać do imprezy:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam przystawki w wersji mini, idealne na imprezę :)
OdpowiedzUsuń