wtorek, 24 stycznia 2012

Coś z niczego Mini pizzerinki 2

Składniki:
1 ciasto francuskie,
ser solankowy,
oliwki zielone,
oliwki czarne,
żółty ser,
czerwona papryka,
zioła prowansalskie,

Przygotowanie:

   Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie układamy je na papierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam.




8 komentarzy:

  1. u mnie niestety z oliwkami nie poszaleję, bo nie przepadają. Ale sam pomysł mi się podoba, bo nie robiłam z ciasta francuskiego jeszcze takich smakołyków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na moim blogu znajdziesz przepis na te pizzerinki z innymi dodatkami, ale tak naprawdę można dodać co się ma. np. salami, pieczarki, żółty ser, paprykę itp...

      Usuń
  2. z ochotą bym takie zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowicie wygląda!Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeju, jak pięknie wyglądają :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie miałyby szans doczekać do imprezy:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam przystawki w wersji mini, idealne na imprezę :)

    OdpowiedzUsuń