2 piersi kurczaka
1 opakowanie sezamu
przyprawa do drobiu
olej
PRZYGOTOWANIE:
Myjemy dokładnie piersi kurczaka. Następnie kroimy je w podłużne paski. Posypujemy przyprawą do drobiu. Nakłuwamy na długie wykałaczki do szaszłyków, tak by pasek kurczaka był pionowo. Następnie smarujemy je olejem, najlepiej za pomocą pędzelka silikonowego. Obtaczamy w sezamie, mocno dociskając ziarenka do kurczaka. Smażymy na rozgrzanym oleju. Można jeść na ciepło lub zimno.
Fajny pomysł na szybką przekąskę :)
OdpowiedzUsuńi na imprezy :)))
brzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńWidzę,że sama zaczynasz. Powodzenia!
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że uda Ci się osągnąć zamierzony cel!
pozdrawiam
Wygląda bardzo apetycznie. Ja też często zamiast tartej bułki używam zmielonego sezamu. Wyśmienita panierka i zdrowa. Pozdrawiam .
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedzinki.
Będę tu wpadać jako dziesiątka obserwująca.
http://foto-maryni.blogspot.com/
przekąska palce lizać. Wspaniałe z tym sezamem !
OdpowiedzUsuńSmakowicie tu u Ciebie:) Dziękuję za odwiedziny i pozostawione słowo:)A przepis z sezamem chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń