czwartek, 26 stycznia 2012

Smażone faszerowane jajka

Składniki:
4 jajka,
1/2 kiełbasy,
1 łyżeczka natki pietruszki,
2 łyżki bułki tartej,
sól,
pieprz,
1 łyżka masła.

Przygotowanie:

  Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną zdecydowanym ruchem przecinamy je na pół w skorupkach. Wyciągamy jajka delikatnie ze skorupek, kiełbaskę pokrojoną w kostkę podsmażamy i mieszamy z rozgniecionym jajkiem, doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki ( ja dodałam suszoną). Farsz nakładamy do jajek. Następnie farszem dociskamy do bułki tartej i smażymy  farszem do dna patelni na łyżce masła.

10 komentarzy:

  1. ale pomysł! bardzo mi się podoba!!! super!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm trzeba będzie wypróbować:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne masz pomysły na imprezowe przekąski :) Na pewno jakieś wykorzystam w najbliższą sobotę ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. A te jajka dzisiaj sobie zrobie jak wróce z pracy:) Świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam! Tak podanych jajek jeszcze nie próbowałam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię faszerowane jajka to pierwsza rzecz jaką przyrządził mi mój mąż, gdy jeszcze nie byliśmy małżeństwem i ze sobą chodziliśmy :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale fajne, mężulowi mojemu na 100% by zasmakowały, muszę mu takie przygotować :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Koniecznie muszę przetestować! :) zabójcze!

    OdpowiedzUsuń
  9. smakowite! lubię takie wariacje na pieczywie

    OdpowiedzUsuń