sobota, 4 lutego 2012

Zapiekanka drobiowa

Składniki:
2 piersi z kurczaka,
1/2 puszki kukurydzy,
2 garści suszonych grzybów,
1/2 słoiczka sosu tatarskiego,
1 cebula,
kilka plasterków żółtego sera,
przyprawa do drobiu,
kolendra w ziarenkach.


Przygotowanie:

  Piersi kurczaka dokładnie myjemy, rozbijamy i kroimy na kawałki. Układamy je w naczyniu żaroodpornym (ja użyłam pokrywki od naczynia żaroodpornego). Posypujemy przyprawą do drobiu. Grzyby suszone namoczone wcześniej, kroimy w kostkę i mieszamy z pokrojoną cebulką. Układamy taki farsz na kurczaku. Następnie kolejną warstwę robimy z sosu tatarskiego, posypujemy kukurydzą i przykrywamy żółtym serem. Sypiemy kilka ziarenek kolendry. Zapiekamy około 30-45 minut w 180 stopniach.

8 komentarzy:

  1. Lubię zapiekanki, więc i ta na pewno przypadłaby mi do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś świetnego na inny obiad niż zawsze:)

    OdpowiedzUsuń
  3. muszę wypróbować:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo smakowicie. Zapiekanki górą! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To ciekawie wygląda, trzeba wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam wszelkie zapiekanki.
    Choć są tuczące, to jednak od czasu do czasu sięgam po nie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam zapiekanki, a ta wygląda naprawdę pysznie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Zdecydowanie moje smaki, mmmm! Dodaję do zrobienia ;-)

    OdpowiedzUsuń