sobota, 31 marca 2012

Deser z sojowym kremem waniliowym

 

Składniki:
1 sojowy krem waniliowy,
70 g truskawek,
1 łyżeczka cukru pudru,
płatki kokosa.


 Przygotowanie:

 Deser w wykonaniu jest banalnie prosty. Postanowiłam wykorzystać w nim -sojowy krem waniliowy. Truskawki miksujemy blenderem z cukrem pudrem. Do przezroczystych szklanek wkładamy na zmianę trochę sojowego kremu waniliowego i przygotowanego sosu z truskawek. Na sam koniec deser posypujemy płatkami kokosa. Proporcje składników są podane do przygotowania jednego deseru.






6 komentarzy:

  1. pyszne są desery lubię wszystkie

    OdpowiedzUsuń
  2. jadłam ten deser kilkakrotnie i też mi smakował :).

    OdpowiedzUsuń
  3. nie jadłam jeszcze tego kremu. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten brak laktozy to coś dla mnie :) Mogę jeść to bezpiecznie :) Ostatnio udało mi się znaleźć mleko z mniejszą zawartością laktozy, obaliłam cały kartonik :) Tylko smak miało strasznie słodki - nie tak jak zwykłe mleko od krówki...
    A Twój deserek mi latem już zapachniał...

    OdpowiedzUsuń