sobota, 31 marca 2012
Deser z sojowym kremem waniliowym
Składniki:
1 sojowy krem waniliowy,
70 g truskawek,
1 łyżeczka cukru pudru,
płatki kokosa.
Przygotowanie:
Deser w wykonaniu jest banalnie prosty. Postanowiłam wykorzystać w nim -sojowy krem waniliowy. Truskawki miksujemy blenderem z cukrem pudrem. Do przezroczystych szklanek wkładamy na zmianę trochę sojowego kremu waniliowego i przygotowanego sosu z truskawek. Na sam koniec deser posypujemy płatkami kokosa. Proporcje składników są podane do przygotowania jednego deseru.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszne są desery lubię wszystkie
OdpowiedzUsuńjadłam ten deser kilkakrotnie i też mi smakował :).
OdpowiedzUsuńnie jadłam jeszcze tego kremu. :)
OdpowiedzUsuńTen brak laktozy to coś dla mnie :) Mogę jeść to bezpiecznie :) Ostatnio udało mi się znaleźć mleko z mniejszą zawartością laktozy, obaliłam cały kartonik :) Tylko smak miało strasznie słodki - nie tak jak zwykłe mleko od krówki...
OdpowiedzUsuńA Twój deserek mi latem już zapachniał...
pychota:)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń