Kupiłam, zrobiłam szpinakowy farsz do roladek i nie żałuję... już wiem, że szpinak będzie częstym gościem w moim domu :)
Składniki:
500 g mrożonego szpinaku,
1 ser feta,
2 łyżki masła,
1 ząbek czosnku,
2 piersi kurczaka,
2 łyżeczki przyprawy do drobiu,
50 g płatków migdałowych.
Przygotowanie:
Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta i mieszamy, aż do całkowitego jego rozpuszczanie. Na koniec dodajemy 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Piersi kurczaka kroimy na cztery części i rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Układamy szpinak na rozbitych kotletach. Zwijamy piersi kurczaka w roladki. Układamy je na folii spożywczej i zawijamy. Wstawiamy najlepiej na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe i posypujemy nimi usmażone roladki.
Miałam tak samo:) Dopiero niedawno się przekonałam do niego:)
OdpowiedzUsuńha, ja szpinak uwielbiam od zawsze :-)
OdpowiedzUsuńekstra roladki, kocham szpinak :D.
OdpowiedzUsuńz chęcią bym zjadła
OdpowiedzUsuńpolecam, bo są pyszne :)
UsuńJak Ty się uchowałaś, że nie jadłaś szpinaku? Szpinaczek jest pyszny, fajnie że się o tym przekonałaś:-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam szpinak! :-) Pyszności!
OdpowiedzUsuń