Składniki:
4 jajka,
2 łyżeczki musztardy,
szczypta soli,
szczypta pieprzu,
rzeżucha.
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem. Następnie takim farszem wypełniamy białka jajek i dekorujemy rzeżuchą. Idealne danie na świąteczny stół, polecam.
Muszę zwrócić uwagę na ten krem jutro w sklepie. Jajka wyglądają kusząco!
OdpowiedzUsuńFaszerowane jajka zawsze obowiązkowo na moim stole :)
OdpowiedzUsuńJajka faszerowane, z dodatkiem musztardy są chyba najlepsze, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńo rzerzucha pychotka :)
OdpowiedzUsuńzapraszam na filmik :)
hej hej, bardzo proszę o zaznaczenie, że jajka to 0 albo 1 i już dorzucam do akcji, dzięki! :)
OdpowiedzUsuń