wtorek, 3 kwietnia 2012

Faszerowane jajka

Faszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne!


Składniki:
4 jajka,
2 łyżeczki musztardy,
szczypta soli,
szczypta pieprzu,
rzeżucha.








PRZYGOTOWANIE:

 Jajka gotujemy na twardo. Gdy  ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem. Następnie takim farszem wypełniamy białka jajek i dekorujemy rzeżuchą. Idealne danie na świąteczny stół, polecam.




5 komentarzy:

  1. Muszę zwrócić uwagę na ten krem jutro w sklepie. Jajka wyglądają kusząco!

    OdpowiedzUsuń
  2. Faszerowane jajka zawsze obowiązkowo na moim stole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jajka faszerowane, z dodatkiem musztardy są chyba najlepsze, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. o rzerzucha pychotka :)
    zapraszam na filmik :)

    OdpowiedzUsuń
  5. hej hej, bardzo proszę o zaznaczenie, że jajka to 0 albo 1 i już dorzucam do akcji, dzięki! :)

    OdpowiedzUsuń