piątek, 18 maja 2012

Mix warzyw podany z ryżem

  Moc kolorowych warzyw na jednym talerzu z kurczaczkiem curry, ryżem,a to wszystko z nutą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ...mmm... cóż więcej można powiedzieć :)

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka,
  • 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej,
  • 1 czerwona papryka,
  • 10 pieczarek,
  • 6 marchewek,
  • 1/2 puszki kukurydzy,
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
  • 1 łyżeczka curry indyjskie,
  • szczypta soli morskiej prowansalskiej,
  • szczypta chilli.


Przygotowanie:
 
   Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Kamisa.

3 komentarze:

  1. zawsze fajne:) i nie moze sie nie udac!

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie proste dania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja połowica lubi takie proste kombinacje;))

    OdpowiedzUsuń