Składniki:
- 2 piersi kurczaka,
- 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej,
- 1 czerwona papryka,
- 10 pieczarek,
- 6 marchewek,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 1/2 puszki czerwonej fasolki,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
- 1 łyżeczka curry indyjskie,
- szczypta soli morskiej prowansalskiej,
- szczypta chilli.
Przygotowanie:
Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na
rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni
podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną
kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy
solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Kamisa.
zawsze fajne:) i nie moze sie nie udac!
OdpowiedzUsuńLubię takie proste dania :)
OdpowiedzUsuńMoja połowica lubi takie proste kombinacje;))
OdpowiedzUsuń