Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
- 10 ml likieru orzechowego,
- 1 lód waniliowy w polewie czekoladowej na patyku,
- 20 ml wrzątku,
- 200 ml zimnej wody.
Przygotowanie:
Kawę rozpuszczalną wsypujemy do szklanki. Zalewamy 20 ml wrzątku. Następnie dolewamy zimnej wody i likier orzechowy. Wkładamy waniliowego loda na patyku do szklanki i odstawiamy do lodówki. Po około 20 minutach wyciągamy patyczek ze szklanki. Powstała nam wspaniała pianka z loda. Pycha.
Pyszna!
OdpowiedzUsuńJa też je uwielbiam.
Używam świeżo mielonej zaparzanej kawy.
z likierem o taką bym wypiła;)
OdpowiedzUsuńfajne...ale ja bym wolala z takiej z ekspresu...aekspres zepsuty wiec poczekam....
OdpowiedzUsuńaaaa, chcę się napić;p
OdpowiedzUsuń