- 500 g serka homogenizowanego,
- 7 łyżek cukru,
- 100 g czarnych porzeczek,
- 250 g czerwonych porzeczek,
- 1/2 opakowania otrębów granulowanych.
Do zimnego serka homogenizowanego dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy. Porzeczki dokładnie płuczemy
i przebieramy. Porzeczki umieszczamy w oddzielnych miseczkach- w jednej
czarne, a w drugiej czerwone. Każde zasypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozgniatamy je widelcem. Na dno przezroczystych szklanek
rozkładamy po połowie mus z czarnych porzeczek, 2 łyżki serka, mus z
czerwonych porzeczek, otręby, serek i otręby.
Pycha!!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Porzeczki pewnie fajnie równoważą słodycz:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie desery :) ślicznie wygląda ten porzeczkowy :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis:)
OdpowiedzUsuńpięknie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńLubie takie lekkie, nieskomplikowane desery. Chyba nawet bardziej niż te wymyślne.
OdpowiedzUsuńWspaniały!
OdpowiedzUsuńMogłabym jeść bez umiaru.
Oh,czerwone porzeczki, smak mojego dzieciństwa!
OdpowiedzUsuń