sobota, 7 lipca 2012

Deser porzeczkowy

Składniki:

  • 500 g serka homogenizowanego,
  • 7 łyżek cukru,
  • 100 g czarnych porzeczek,
  • 250 g czerwonych porzeczek,
  • 1/2 opakowania otrębów granulowanych.
 Przygotowanie:
 
   Do zimnego serka homogenizowanego dodajemy 3 łyżki cukru i mieszamy. Porzeczki dokładnie płuczemy i przebieramy. Porzeczki umieszczamy w oddzielnych miseczkach- w jednej czarne, a w drugiej czerwone. Każde zasypujemy 2 łyżkami cukru i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie rozgniatamy je widelcem. Na dno przezroczystych szklanek rozkładamy po połowie mus z czarnych porzeczek, 2 łyżki serka, mus z czerwonych porzeczek, otręby, serek i otręby.





8 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie! Porzeczki pewnie fajnie równoważą słodycz:)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie desery :) ślicznie wygląda ten porzeczkowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pięknie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie takie lekkie, nieskomplikowane desery. Chyba nawet bardziej niż te wymyślne.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniały!
    Mogłabym jeść bez umiaru.

    OdpowiedzUsuń
  6. Oh,czerwone porzeczki, smak mojego dzieciństwa!

    OdpowiedzUsuń