poniedziałek, 23 lipca 2012

Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka,
  • 300 g boczku,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 1 łyżeczka bazylii,
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1/2 łyżeczki chilli.
 Przygotowanie:
 
  Piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy marynatę z ketchupu, majeranku, bazylii, papryki oraz chilli. Marynujemy w takiej marynacie kurczaka ok. 2 godzin. Następnie nadziewamy na patyczki od szaszłyków kawałki kurczaka, boczku oraz plasterki cebulki. Grillujemy ok. 30 minut. Podajemy z grillowanym chlebkiem i ogórkiem małosolnym- pycha ;)

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie szaszłyczki! Pięknie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  2. Na szaszłyki zawsze mam ochotę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale napakowane... wyśmienite!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widać, że nie żałowano mięska, ja przekładam boczkiem parzonym,wędzonym z lidla, po ugrillowaniu bardzo mięciutki:)

    OdpowiedzUsuń
  6. fajny przepis Aga, dzieki wielkie :) na pewno uzyje, ale bylaym wdzieczna gdybys napisala jakie konkretnie marki produktow polecasz:) dzieki

    OdpowiedzUsuń