- 2 piersi kurczaka,
- 300 g boczku,
- 2 cebule,
- 2 łyżki ketchupu,
- 1 łyżeczka majeranku,
- 1 łyżeczka bazylii,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej,
- 1/2 łyżeczki chilli.
 
Piersi kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Przygotowujemy 
marynatę z ketchupu, majeranku, bazylii, papryki oraz chilli. Marynujemy
 w takiej marynacie kurczaka ok. 2 godzin. Następnie nadziewamy na 
patyczki od szaszłyków kawałki kurczaka, boczku oraz plasterki cebulki. 
Grillujemy ok. 30 minut. Podajemy z grillowanym chlebkiem i ogórkiem 
małosolnym- pycha ;)
 
 

 
to musi byc pyszne
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szaszłyczki! Pięknie się prezentują!
OdpowiedzUsuńNa szaszłyki zawsze mam ochotę:)
OdpowiedzUsuńale napakowane... wyśmienite!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńpychotka.;]
OdpowiedzUsuńWidać, że nie żałowano mięska, ja przekładam boczkiem parzonym,wędzonym z lidla, po ugrillowaniu bardzo mięciutki:)
OdpowiedzUsuńfajny przepis Aga, dzieki wielkie :) na pewno uzyje, ale bylaym wdzieczna gdybys napisala jakie konkretnie marki produktow polecasz:) dzieki
OdpowiedzUsuń