Składniki:
- 1 podwójna pierś indyka,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka miodu,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- pieprz czarny,
- sól morska,
- 1 cukinia,
- 3 łyżeczki żurawiny do mięs.
Pierś indyka kroimy na kotlety i leciutko rozbijamy. Przyprawiamy
pieprzem i solą. Przygotowujemy marynatę z miodu, wyciśniętego czosnku,
oliwy z oliwek oraz przypraw. Każdy kotlecik smarujemy marynatą i
odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Indyka grillujemy na grillu (u mnie
elektryczny). Cukinię myjemy, kroimy w plasterki i grillujemy plasterki z
każdej strony ok. 2 minutki. Podajemy z żurawiną do mięs.
też mam tego grilla:) Sprawdza się naprawdę nieźle:)
OdpowiedzUsuńIndyka jeszcze nie przygotowywałam, ale cukinia tak i to dosyć często:) Bardzo ją lubię:)
Bardzo apetycznie wygląda ten indyk :) Ja także posiadam podobny grill, dlatego też jestem w stanie jeść pyszne potrawy dwanaście miesięcy w roku nie czekając tylko na lato. Pamiętam jednak o tym, aby zawsze mieć jednorazowe naczynia :-)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń